OUT360 VÅFFELJÄRN GJUTJÄRN (inklusive skyddscase) Laga goda våfflor över öppen elden med ett friluftsvåffeljärn tillverkat i gjutjärn! Mycket rejält våffeljärn med våffelplatta i gjutjärn. Ett våffeljärn tillverkat i gjutjärn tål hög värme och ger med sin jämna värmespridning i vanlig ordning bästa möjliga resultat för matlagning. Längden på detta våffeljärn är 56 cm, vilket gör att du kan sitta en bit från elden utan att själv bli grillad. Stålhandtaert är gängat i gjutgärnsplattan och kan skruvas ur. Förvaringspåse i kraftig nylon ingår. (En konstruktionsförbättring som gjorts sedan första pilotversionen som testades är att nitarna mellan stålskaftet och järnet är uppdaterade till järnskruv för att klara av att ligga i glödhärden länge utan att påverkas.) Våffeljärnet fungerar på grund av sin värmetålighet och jämna värmespridning ypperligt att använda både på vedspis, över öppen eller på gasolspis om man så önskar. Rekommendationer för hantering: Tvätta våffeljärnet med vatten före första användningen. Använd smör eller olja i järnet för att “bränna in det” första gången. När järnet är instekt behövs framöver mindre stekfett och så som alltid med gjutjärnsprodukter så har det en förmåga att bli “fetare” och ge ännu bättre resultat med tiden. Specifikation: Vikt: 2700 gram ink förvaringspåse Material våffelplatta: gjutgärn Material skaft: rostfri solid ståltav (6 mm tjocklek) Material grepp: trä Förvaringspåse i kraftig nylon ingår Skaftlängd: 34 cm Totallängd: 56 cm Diameter våffelplatta utvändigt: 180 mm Diameter på våfflorna: 16.5 cm Tjocklek våffeplatta: 25 mm Användning och skötselråd från oss: Tvätta av järnet med vatten innan användning. För att minska risken för att maten bränns fast är det bra att bränna in järnet genom att fetta in det och sedan värma upp några gånger (inte nödvändigt men kan göra gott). Rengör med vatten eller papper. Använd gärna arbetshandskar när du rengör järnet för att skydda mot värme och smuts