Perfekt för att göra frasiga våfflor med 2x4 hjärtan. Dubbelt våffeljärn med plattor tillverkade av tjock gjuten aluminium med non-stick beläggning. Med handtag av plast designat för att du inte ska bränna dig. Indikationslampa som lyser när järnet är klart att användas. Kan förvaras på högkant. 1600 watt. Grundrecept vanliga våfflor 100 g smör 5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver (kan uteslutas) 1 msk vaniljsocker (kan uteslutas) en liten nypa salt Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa väl så att smeten blir fri från klumpar. Vispa ned det smälta smöret och äggen. Detta recept är ett vanligt grundrecept som kan smaksättas på många olika sätt, t ex med ost, frukt, bär, kryddor, choklad, vaniljessens, mandlar och andra nötter. Det är bara fantasin som sätter gränser. Vanliga våfflor kan serveras med sylt, vispad grädde, glass, färska bär, gräddfil, löjrom, ost med mera. Glutenfria våfflor 50 g smör 3 dl Maizena majsstärkelse 2 tsk bakpulver 2 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt Smält smöret i en kastrull och låt det svalna väl. Blanda de torra ingredienserna i en rymlig bunke. Tillsätt mjölken och vispa väl. Vispa ned det smälta smöret och äggen. Gräddas i ett uppvärmt våffeljärn. Det är viktigt att vispa mellan gräddningarna eftersom majsstärkelsen snabbt sjunker till botten.