Muurikka Pan 58 cm i skyddspåse * Levereras med en bekväm skyddspåse där pannan är lätt att bära och förvara * Lämplig för öppen eld, elektrisk grill, gasbrännare eller andra typer av grillar * Mycket långlivad panna med omsorg * Levereras med bruks- och skötselinstruktioner * Pannan kan användas för matlagning av många sorters livsmedel: grönsaker, wok, paella, kött, korv och pannkakor En klassisk panna som bara blir bättre med åren. Muurikka-pannor är mycket mångsidiga. du kan använda dem på en öppen eld, i olika grillar, med en gasbrännare och ett sommarkök. Den mångsidiga Muurikka Pan är praktisk tack vare sin stora storlek. Den värms upp mer i mitten än vid kanterna, vilket gör det möjligt att laga olika ingredienser samtidigt. På så sätt kan du laga en varierad måltid även för en större grupp människor! Du kan laga biffar i mitten och sidorna i kanterna något annat där värmen inte är lika intensiv. På en Muurikka-panna kan du laga all slags mat: kött, fisk och vegetariska rätter och naturligtvis pannkakor till efterrätt! Muurikka Pan kan enkelt förvaras i den medföljande skyddspåsen. Korrekt vård gör Muurikka Pan till din livspartner. Pannan måste smörjas före användning. Vi rekommenderar att du köper Muurikka Silava Stekfett med pannan. Korrekt vård gör Muurikka Pan till din livstidspartner. Även om Muurikka-pannan är gjord av robust järn behöver den också lite vård. Med dessa instruktioner kan du hålla pannan i god form i flera år och undvika rost. Ta en Muurikka-panna i bruk Rengör den nya pannan genom att tvätta den med ett milt diskmedel, varmt vatten och smörj pannan omedelbart efter rengöringen enligt följande: Värm pannan varm på en gasbrännare, elektrisk grill eller lägereld och applicera ett tunt och jämnt lager av Muurikka Silava Stekfett eller olja i hela pannans yta. Fettet får inte bli tjockt på pannans botten, för om det klumpar sig, kommer fettet att brinna till en ojämn massa. Applicera några lager fett och vänta tills fettet sugs upp före användning. Fettet blir mörkare och torkar in i pannan, framför allt i mitten av pannan. Pannan blir mörkare vid användning och får mer patina. Rengöring Rengör alltid pannan efter användning. De bästa resultaten uppnås genom att rengöra pannan omedelbart efter användning. Häll en droppe vatten i pannan, koka upp och rengör pannan med en spatel och pappershandduk. Torka av pannan och smörj med matolja eller saltfritt Muurikka Silava stekfett. Lagring Innan långvarig förvaring, rengör, torka och smörj pannan genom att värma upp den med Muurikka Silava Stekfett (uppvärmning tar bort fukt från pannan och Silava Stekfett förhindrar rost). Förvara pannan på ett torrt ställe. Om din Muurikka-panna är rostig Om pannan har utsatts för fukt under lagring och är rostig, oroa dig inte. Skrubba pannan med stålull eller grillborste, rengör och smörj den enligt instruktionerna för hur du använder en Muurikka-panna. På det här sättet kommer din panna att vara good to go igen. Gammalt saltknep När din Muurikka-panna är smutsig eller om du vill rengöra pannan mellan rätter med olika smak, är salt ett bra trick. Sprid salt generöst på Muurikka-pannan och håll låg värme i några minuter. Saltet suger upp fett, fukt och fläckar. När fläckarna har sugits upp, skrapa av saltet med en spatel, häll en droppe vatten i pannan och torka av pannan. Kom ihåg att torka och smörja pannan väl. På så sätt blir din Muurikka-panna så bra som ny igen. Diameter: 58 cm Material: varmvalsat stål Godsvikt : 6,6 kg