Saltsten i högsta kvalitet med många användningsområden Saltsten från SATAKE som ger dig många nya och spännande möjligheter i din matlagning! Stenen består helt och håller av kristallsalt från Himalaya och tål såväl värme som kyla. Den stora finessen med en saltsten som denna är att den avger en härlig sälta till de rätter du väljer att tillaga och servera på den. Ett otroligt populärt inslag på middagen som förhöjer smakerna i dina rätter! Tillagning av varma rätter Värm stenen långsamt i ugnen eller på grillen. Stenen tål upp till 220 grader, och vi rekommenderar att den värms varsamt under ungefär en timme, med temperaturhöjningar var tjugonde minut. När stenen kommit upp i önskad temperatur kan den placeras i hållaren och ställas fram på bordet. Därefter kan du som värd tillaga bitar av fisk, kött och grönsaker och servera dina gäster. Eller varför inte låta gästerna själva sköta tillagningen vid bordet? Helt klart ett uppskattat inslag vid middagen! Servering av kalla rätter Placera stenen i frysen i ungefär en halvtimme. När stenen kylts ner är den utmärkt för servering av både kalla maträtter och desserter. Prova gärna att servera efterrätter av choklad med din saltsten! Saltsmaken som avges bryter av sötman och lyfter smakerna på ett härligt sätt. Ett måste för chokladälskare! En annan fördel är att stenen håller efterrätten kall på bordet vilket är perfekt för frysta desserter så som glass och sorbet. Skötsel Vänta till stenen har svalnat och skölj den därefter med ljummet vatten. Diskmedel behövs ej då saltet i sig är bakteriedödande. Torkas noggrant efter rengöring. Bör inte diskas i maskin.