Skydda dina livsmedel och förläng hållbarheten med vakuumförpackaren RCVG-28E. När kött, grönsaker, örter och och även såser förpackas hermetiskt hålls de färska betydligt längre och kan bilda grunden till goda rätter under en lång tid i restauranger, hotell eller andra storkök. Vakuumförpackad mat, men även andra produkter som kosmetika eller elektronik, kan förvaras platssparande och säkert från smuts och damm. För hermetisk förpackning av livsmedel, kosmetika, elektronikdelar och andra produkter Råvarorna kan bearbetas i påsen, till exempel marineras eller tillagas i en sous vide-maskin Förlänger hållbarheten och bevarar smaker och aromer på till exempel kaffe, te och kryddor Mat kan lagras platssparande, frysas in eller kokas Max. bredd på påsen 28 cm Varorna placeras i plastpåsen och vakuumförpackaren RCVG-28E från Royal Catering suger ur luften till 100 %. Förslutningsmekanismen säkerställer att påsen inte skadas och att luft kan strömma ut. Påsens storlek kan väljas individuellt upp till 28 cm bredd. När påsen är helt tömd på luft försluts öppningen med en 3 mm bred svetssöm. På så sätt förhindras oxideringsprocessen där mögel eller bakterier kan bildas. Livsmedel hålls fräscha längre och kan även lagras i frysen i flera månader. Höljet på vakuumförpackaren RCVG-28E är tillverkat av rostfritt stål och belagt med ABS, så maskinen uppfyller de högsta hygieniska krav. Vakuumförpackaren styrs via en digital pekplatta med LED-indikatorer. Den intuitiva och enkla användningen ger noggranna resultat som kan upprepas. Maskinen erbjuder många olika funktioner för att förpacka livsmedel och andra produkter säkert. Vacuum-funktionen suger ur luften ur påsen förseglar den i en arbetsprocess. Om det behövs, kan processen stoppas med Cancel-funktionen. Med Pulse-funktionen kan du justera inställningarna manuellt genom att välja vakuumtryck och duration. Det är av stor fördel särskilt för tryckkänsliga livsmedel eller föremål. Dessutom kan Seal-funktionen väljas, där förpackningsfilmen endast svetsas utan vakuumering. Den hermetiskt förpackade maten kan inte bara lagras och frysas utan även användas för den skonsamma tillagningsmetoden sous vide. Med denna metod tillagas de vakuumförpackade livsmedlen i måttlig värme mellan 55-60 °C under en lång tid, upp till sju timmar. När råvarorna tillagas skonsamt på detta sätt kan alla näringsämnen och de goda smakerna utvecklas ordentligt.