Ett storpack med hela 16 st glasburkar med tillhörande lock. Perfekt när skörden ska bärgas och konserveras för att kunna avnjutas under resten av året! Den här modellen har tvådelade lock. De gängade lockdelarna kan återanvändas. De platta lockdelarna är för engångsbruk. Vid varje ny konservering måste en ny platt lockdel användas. 16-pack med platta lockdelar säljs separat på Kitchentime. Nya plattor till locken kan du köpa till här: Lock till Mason Jar 16-pack Det finns olika rekommendationer vid konservering med hjälp av den här typen av konservburkar. Hur man konserverar olika livsmedel kan exempelvis skilja sig åt något. Nedan är en översiktlig beskrivning av vad man bör tänka på vid konservering av sylt.Konservera sylt - en översiktlig guide:Förberedelser Diska alla burkar och lock. Burkar och de gängade lockdelarna kan diskas i maskin. För de platta lockdelarna rekommenderas handdisk. Låt alla delar torka innan du fortsätter. Lär dig skillnaden mellan en bra och dålig försegling: Ta fram en burk och ett platt lock. Lägg det platta locket på burken och tryck försiktigt på mitten av locket. Locket kommer att “klicka till” när du trycker på det. I en färdigkonserverad och avsvalnad burk kommer det att ha bildats ett undertryck som gör att den “knapp” som precis klickat till kommer vara intryckt i burken. På så vis kan du trycka på locket för att ta reda på om förseglingen har fungerat. Lyckad försegling = inget klick. Misslyckad försegling = locket klickar när du trycker på det. Fyll burkarna med sylt. Lämna ca 1-2 cm tomrum upp till kanten på burken. Se till att sylten ligger kompakt och att inga lufthål lämnats. Rör gärna runt längs burkens kanter för att få bort eventuella luftfickor. Det är helt avgörande att burkarnas kanter är helt rena. Har du råkat spilla lite sylt på någon burkkant måste det torkas av noga, eftersom förseglingen kommer att ligga mot burkens kant. Ta fram ett lock och placera det på burken. Ta sedan den gängade delen av locket och lägg ovanpå. Skruva fast den gängade delen av locket, men inte för hårt! Skruva tills den gängade lockdelen sitter på, men dra inte åt. Det är inte ditt skruvande som ska skapa den konserverande förseglingen.Kokning Fyll en stor gryta ungefär halvfull med vatten och koka upp på spisen. Blöt en kökshandduk och lägg i grytan så att den täcker botten. Detta kommer skydda konservburkarna under kokningen. Ställ försiktigt ner konservburkarna i grytan, en i taget, med locken uppåt. Burkarna ska vara helt nedsänkta i vattnet, även locken. Beroende på grytans storlek får du antagligen plats med 3-4 burkar per kokning. Låt burkarna koka. Koktiden varierar mellan olika livsmedel. För sylt kan ca 10 minuter räcka, men kolla gärna upp ett recept för just det du ska konservera! Lyft försiktigt upp burkarna ur grytan och ställ dem på bänken för att svalna. Använd gärna en tång för konserveringsburkar för enklare hantering. Burkarna blir extremt varma. Låt burkarna stå och svalna under 12 timmar.Kontro…