Forno Allegro Della Nonna är pizzaugnen för dig som verkligen menar allvar. Med sin enorma bakyta om 90x90 cm kan man lassa ut pizza till mängder av gäster, faktiskt upp till 6 st i taget. I första hand är denna till restauranger som tröttnat på att göra svennepizza och tycker det är dags att levla upp till vedeldad napoletansk pizza men vi kan lova att om du köper denna hem så kommer du minsan vara värst! Modellen finns i gult, rött och svart men det är svart som vi har på lager. Den passar med sin förhållandevis ringa vikt perfekt till event och säsongsgrillning utomhus. Med en sten i lava på 5 cm och isolering på hela 15 cm håller den värmen på ett utmärkt sätt. Forno Allegro XXL är gjord av 100% rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien. Ugnen kommer komplett med vedavdelare, ugnslucka och skorsten så det enda du behöver tillhandahålla är lite ved. TIPS!!! För att laga mat med en mediumtemperatur är det lagom att ha stenen på mellan 230-320 grder celsius, om man däremot ska baka pizza ska stenen upp till 350-380 grader. Ett bra tips är att elda upp ugnen långsamt, gärna en timme, då är det enklare att styra temperaturen till ett jämt flöde men det går också elda upp den på ca 20 minuter med tunnt kluvna vedträn av tex björk. Börja att tända en liten brasa i mitten på ugnen, fortsätt lägg på lite mer ved i omgångar och stäng ugnsluckan emellan. När du fått upp ugnen i lagom temperatur skjuter du veden åt sidan, lägger veddelaren så det håller sig på plats, sopar av bakbordet och börjar grädda. Beroende på temperatur tar pizzan mellan 1-3 minuter att grädda. När man lagar mat i en vedugn måste man snura maten ibland då det blir varmare på den delen som är nära elden. OBS! Använd aldrig kemikalier när du tänder ugnen, tidningspapper eller naturliga braständare går finfint.