Gjutjärnkärl lagrar perfekt värme, vilket innebär att våra rätter når på ett gradvis och jämnt sätt. De har också en stor inverkan på vår hälsa. Tack vare användningen av naturligt material, som är gjutjärn, begränsar vi mängden skadliga ämnen som penetrerar maten när du använder andra rätter. En ytterligare fördel är att under framställningen av rätter i gjutjärnkärl släpps små mängder järn, elementet som är nödvändigt för vår kropp. Detta är en bestämd fördel, särskilt för människor som kämpar med anemi. Den svarta ytan erhölls tack vare den unika processen att skjuta gjutjärn i vegetabilisk olja vid en mycket hög temperatur. Ytan har dessutom oxiderat, vilket minskar sårbarheten för rost. Det rekommenderas att regelbundet bevara potten genom att smörja hela ytan med ett tunt lager ätbar olja. Gjutjärnprodukter är inte anpassade för tvätt i diskmaskiner. De ska tvättas manuellt och torka sedan torrt för att undvika rostutseende. Diameter 28 x 5 cm Anpassad till alla typer av spisar, inklusive induktion.